joi, iunie 25, 2009

Sportul national - scobitul

Eu unul conduc foarte mult si culmea foarte des. Ca orice sofer bun si ortodox ma scobesc in nas, evident dupa ce imi pun ochelarii de soare la ochi, pentru ca nu-i asa, nimic nu se compara cu privelestea perfecta a mucului avand soarele in spate, sau daca vreti termenul contre-soleil.
Si ca mine milioane de romani fac asta. Nu va ganditi ca o sa vedeti si in alta parte asa ceva, nu scobitul in nas este 100% romanesc, ba chiar incep sa cred ca in unele tari populatia duce lipsa de nasuri, sau de cantitate mucoasa.
Astazi o sa incerc sa evidentez cateva stiluri si metode de scobit. Primul este cel clasic, bagi degetul pana la cot, scoti mucul si il intinzi pe unde prinzi. Aici locatia difera avand in vedere gradul de inteligenta a fiecaruia, unii il pun la vedere, altii sub scaun, iar altii si mai inventii il ascund pe undeva pe sub fotoliu. Mucul de sub scaun este prezent la fiecare la masina, iar la noul Logan vine in dotarea de baza, as putea spune ca cine nu are muc sub scaunul de sofer inseamna ca nu este sofer. Si pentru cei ce zic ca ei nu au, ii reasigur ca toti facem asta si ca nicio spalatorie din lume nu iti va lua mucul uscat de sub scaun!
Si ca sa mai divulg din secretele mucilor, acesta lipseste de sub scaun pentru ca se usuca si cade, fiind mai apoi curatat de cei de la spalatorie.
Al doilea stil este stilul biluta care tine in mare parte de calitatea mucului, astfel incat acesta trebuie sa fie putin ferm pentru a putea fi facut biluta. In cazul in care mucul este mai mult apa se aplica varianta de mai sus cu pusul sub scaun sau suflatul in batista.
Eu unul nu sunt de acord cu aceasta varianta insa, mai sunt si oameni care isi sufla mucii in batista. Acum de ce nu trebuie sa facem asta :
1. Servetele sunt facute din hartie, hartia din copaci, deci omoram planeta!
2. Zgomotul produs de suflatul mucilor este mai deranjant decat scobitul in sine
3. Trebuie sa stii cu adevarat sa suflii mucii, altfel poti da pe tine sau pe cei din jur
In ultima privinta pot adauga ca unele persoane care sufla in batista de fapt nu sufla ci isi trag mucii, provocandu-si astfel si mai mult rau.
Asadar nu este bine sa folosesti batista, ramanandu-ti doar o singura solutie viabila: scobitul. Si pentru soferii care nu stiu de ce au mereu muci cand conduc, ei bine am sa divulg si acest mister pe final : aerul conditionat. Trust me asa e...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu